Geen festival (na)zomer in Dordtse Wantijpark dit jaar: ‘We balen er vreselijk van, zo hard gewerkt’

Extra pech voor wie zich er nog op verheugde: er gaat een streep door de festival (na)zomer in het Wantijpark dit jaar. ‘We balen er vreselijk van, hebben zo hard gewerkt en iedereen was zo betrokken’.

Door: Amy van den Berg (AD.nl)

Negen maanden lang hebben Magchiel Koekkoek met de rest van BOD Events, maar ook de gemeente en tientallen anderen zich suf gewerkt om een mooi programma neer te zetten voor Wantijpark en Museumtuin, dat ongeacht in wát voor coronasituatie dan ook, door zou kunnen gaan.

Maar helaas: het feest gaat niet door. ,,In het Wantijpark is nu geen vergunning mogelijk, het is nog onzeker of dat na 13 augustus anders is. Daarnaast zijn er hogere kosten en door het beperken van de capaciteit mogelijk minder inkomsten. Dat maakt het risico voor de organisator BOD te groot”, vertelt een verslagen Koekkoek.

,,Het is vreselijk balen. Maar met zoveel vraagtekens kunnen wij niet vooruit. De enige keuze is nu om ermee te stoppen, zodat andere partijen die bij ons zouden aanhaken last minute nog elders ondergebracht kunnen worden.”

Hiermee doelt hij op concerten en voorstellingen van Muziektheater Hollands Diep, de Dordtse Phil, Prins Willem van Oranje Concertband en Ars Musica. Die worden verplaatst naar het Energiehuis. Al deze onderdelen zijn met vaste zitplaatsen.

Ook evenementen als Schuim Bierfestival en Dordrecht Pride kunnen in het Energiehuis, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. The Movies verhuist het filmprogramma naar de Kloostertuin. Dordtse Vrienden Live kan terecht in het eerste deel van de Dordtse feesten, op de Energiekade.

Prima alternatief

Wethouder Piet Sleeking vindt het mooi dat alle culturele organisaties elkaar snel gevonden hebben. ,,Toen bleek dat het Wantijpark niet haalbaar was, bleek het Energiehuis al snel een prima alternatief. Zo kunnen bezoekers deze zomer toch volop kunnen genieten van cultuur en evenementen.”

Partners